Fra fakta om nedbrutt hvetemel til polarisert barnegrøtdebatt

 

Helsedirektoratet på banen

Helsedirektoratet har i sitt instagraminnlegg presisert at både hjemmelaget grøt og kjøpegrøt er trygt å gi. Men de sier også at man bør velge en grøt med lite tilsatt sukker. På spørsmål om hva de mener med tilsatt sukker svarer de dette: 

 
Dette er likt hva vi formidlet, noe som utløste hele barnegrøtdebatten.

Hvorfor informerte vi om dette?
Ikke i vår villeste fantasi kunne vi tro at noen forbrukere selv er i stand til å skjønne at nedbrutt hvetemel = sukkerarter. På pakken står det til og med "uten tilsatt sukker", noe som er villedende markedsføring.

Vi hadde også vansker med å finne ut av dette, og måtte spørre Nestlé 
Nestlé har på mail til oss forklart at nedbrutt/maltet hvetemel er en ingrediens der melet enzymbehandles med amylase. Da blir deler av melet omgjort til maltose, en sukkerart.

Vi mener det er viktig å dele denne kunnskapen om nedbrutt hvetemel, slik Helsedirektoratet også gjør, fordi foreldre fortjener å ta informerte valg. Dette handler ikke om å skamme noen, men om at foreldre skal kunne velge en kjøpegrøt med mindre sukker og/eller at de kan lage hjemmelaget mat - alt etter hva som passer dem. 

Dessverre ble denne informasjonen gjengitt av en annen influenser uten fagbakgrunn med en tilhørende "vassgraut" oppskrift.

Vipps, så ble dette til at alle barnematinfluensere gjør at barn ikke vokser fordi de alle sammen har oppskrift på vassgraut. 

Vil du ta bedre matvalg for deg selv? 

For voksne som er interessert i ernæring: Kunnskapshefter som øker motivasjonen rett i innboksen din hver måned.

Sjekk ut tilbudet her