Barnematbyen

Org nr 923 265 112
[email protected]

Maja og Susann


I 2021 ble Barnematbyen startet av meg, Maja Skogstad, og idag er vi to fulltidsansatte: meg og Susann Stave.

Vårt store mål er å endre matmiljøet til det bedre slik at flere barn får muligheten til å vokse opp friske. På instagram deler vi ernæringskunnskap slik at flere foreldre kan ta informerte valg på butikken.

Les mer på Instagram

Slik ble Barnematbyen til

Det startet i 2018, på instagram. Jeg kalte meg @ernaeringsmamma (Maja Skogstad) og delte ernæringskunnskap. I innboksen fikk jeg meldinger fra hundrevis av foreldre (som jeg svarte på) og jeg så at ernæringsinformasjonen foreldre får fra det offentlige ofte spriker og er mangelfull. 

Foreldre får ofte lite støtte når de ønsker å ta gode matvalg og opplever sukkerpress når de får barn - til tross for at kostholdet er en viktig faktor i å forebygge livsstilssykdommer. Mange foreldre opplever også at kostholdet i barnehagen og skole ikke matcher matvanene de ønsker for barna sine. 


Med tiden ble meldingene i innboksen så mange at jeg ikke klarte å svare. For å kunne hjelpe flere startet jeg Barnematbyen i 2021. I 2022 fikk jeg Susann Stave med på laget. Barnematbyen har totalt fem ernæringseksperter og har rundt 1700 medlemmer. 

Få tips på Instagram

Ønsker du å bli medlem?

Skriv deg på venteliste her så får du beskjed neste gang vi åpner.

Dette er gjengen i Barnematbyen

I Barnematbyen jobber det fem ernæringseksperter som brenner for å hjelpe deg til å ta gode og informerte matvalg for deg selv og dine barn.

Maja Skogstad

Daglig leder, Master i samfunnsernæring

Ida Tonning Røiseth

Konsulent, Master i samfunnsernæring

Susann Stave

Prosjektleder, Master i samfunnsernæring

Sandra Brastein

Konsulent, Bachelor i samfunnsernæring, master human ernæring

Linn Spets

Konsulent, Master i samfunnsernæring

Johanne Haneberg

Konsulent, Master i samfunnsernæring

Siren Soterud

Konsulent, Masterstudent i samfunnsernæring 

En uavhengig bedrift

Barnematbyen og de ansatte i Barnematbyen finansieres via medlemmene. Barnematbyen mottar ikke midler fra matindustrien, organisasjoner eller enkeltpersoner.