Bokhvetegrøt

Ingrediens:
0,5 dl hel hirse
0,5 dl hel bokhvete
3 dl vann
en ørliten klype salt
Valgfri topping (se forslag nedenfor)
Fremgangsmåte:
Bløtlegg hirse og bokhvete over natten.
På morgenen, hell ut det gamle vannet og kok opp grøten med nytt vann og salt.
Skru ned og la det småputre i 15 minutter.
Tilsett hakkede jordbær eller bær som er rik på vitamin C (øker jernopptaket) og smør etter ønske.
Bruk ceylon kanel og litt kardemomme – det utfordrer smaksløkene pluss at det er mat for de gode bakteriene i tarmen.
Forslag til topping:
- kanel og kardemomme (god mat for bakteriene i tarmen)
- hampfrø (kilde til omega-3)
- smør (fett øker opptak av jern)
- blåbær (vitamin c)
- eplemos (vitamin c)
- nøttesmør (fett øker opptak av jern)
Vil du ta bedre matvalg for deg selv?
For voksne som er interessert i ernæring: Kunnskapshefter som øker motivasjonen rett i innboksen din hver måned.