Bokhvetegrøt
For barn over ett år:
Ingredienser:
1 dl hel bokhvete (ikke bokhvetemel)
1 dl helmelk
2 dl vann
en ørliten klype salt
Valgfri topping (se forslag nedenfor)
Fremgangsmåte:
Bløtlegg bokhvete over natten.
På morgenen, hell ut det gamle vannet og kok opp grøten med nytt vann og salt.
Skru ned og la det småputre i 15 minutter.
Tilsett hakkede jordbær eller bær som er rik på vitamin C (øker jernopptaket) og smør etter ønske.
Bruk ceylon kanel og litt kardemomme – det utfordrer smaksløkene pluss at det er mat for de gode bakteriene i tarmen.
Forslag til topping:
- kanel og kardemomme (god mat for bakteriene i tarmen)
- hampfrø (kilde til omega-3)
- smør (fett øker opptak av jern)
- blåbær (vitamin c)
- eplemos (vitamin c)
- nøttesmør (fett øker opptak av jern)
Meld deg på nyhetsbrev
Om barneernæring og nyheter. Du takker ja til å motta markedsføring fra oss og kan melde deg av når som helst.