Brokkolivinger

fra 12 måneders alder + småspiste barn
brokkolivinger i bolle

Ingrediens:
2 medium brokkoli
2,5 dl panko (brødsmuler)
RØREN:
1 dl maisstivelse
1 dl hvetemel
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1,5 dl plantemelk
SAUSEN:
1 dl ketchup eller tomatpure
1 dl vann
1 ts hvitvin eddik
1 ss lønnesirup
1 ts salt og pepper
1 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
2 ss olivenolje

Fremgangsmåte:
Forhåndsvarm ovnen til 200 grader.

Bland mel, maisstivelse, plantemelk, salt og pepper i en stor bolle. Deigen skal være rennende slik at brokkolibukketene dekkes enkelt.

Kutt brokkolien i små buketter.

Forbered et stekebrett dekket med bakepapir.

Dypp buketter i røren og deretter i brødsmuler til hele buketten er tildekket.
Stek i 15 minutter.

Bland sammen alle ingrediensene som er oppført under sausen.

Når de bakte brokolivingene er ferdige dyppes de i sausen og legges tilbake på stekebrettet for ytterligere steking i 10 minutter eller til de er sprø.
Server med din favorittdipp.

Tips: Fungerer bra med blomkål også! 

Du gjør brokkollien mer interessant og smaksrik ved å lage crispy kant og steke i fett. Derfor er dette en oppskrift som passer spesielt godt for småspiste barn.

Oppskrift fra Jenny Bolle.

Vil du ta bedre matvalg for deg selv? 

For voksne som er interessert i ernæring: Kunnskapshefter som øker motivasjonen rett i innboksen din hver måned.

Sjekk ut tilbudet her