Hva er egentlig en middag?

Hvor avansert må middagen være? 

 

Vi har et bilde av at middagen må være satt sammen av en tredeling av tallerkenen med kylling, pasta og grønnsaker. Det skal også gjerne være saus til. Middagen skal også gjerne ha et navn som for eksempel spaghetti og kjøttsaus, kjøttkaker i brunsaus, lasagne, pizza, fiskeburger eller taco.

 

Er dette grunnlaget for en næringsrik middag? 

 

Det kan være det, men det ikke være det. 

 

Å lage en gryte med chili con carne fra bunnen trenger ikke ta lang tid, men kan noen dager være fullstendig uoverkommelig. Så, hva skal du gjøre?

 

Du skal ha fokus på råvarer og råvarebaserte produkter. Det gjør ingenting om middagen ikke er tredelt eller har et navn, så lenge den er basert på råvarer. 

 

Du kan åpne kjøleskapet, se hva du har der, og kaste sammen noe. Å lage mat uten oppskrift kan virke skummelt om du ikke har gjort det før, men klarer du å rive deg løs fra oppskrifter, kan du spare det for mye tid. Har du en pakke kjøttdeig og grønnsaker i kjøleskapet trenger ikke middagen å være mer komplisert enn at du steker kjøttdeigen og grønnsakene, og kanskje krydrer med litt godt krydder.

Prøv deg frem, og over tid vil blir mer selvsikker på kjøkkenet!

 

Eksempler på en lettvint middag:

  • Stekt egg eller omelett med bønner eller salat til
  • Fisk med et lag pesto stekt i ovnen med ris eller bønner til
  • Stekt kjøttdeig med stekte grønnsaker eller potet 

Dette er bare eksempler, og eksemplene kan kombineres på ulike måter. Bare fantasien setter grenser. Å slippe seg løs på kjøkkenet og kokkelere uten oppskrift kan være skummelt i starten, men det blir enklere for hver gang du gjør det.Vil du ta bedre matvalg for deg selv? 

For voksne som er interessert i ernæring: Kunnskapshefter som øker motivasjonen rett i innboksen din hver måned.

Sjekk ut tilbudet her