Nøttebar
Disse nøttebarene passer for større barn som har god munnmotorikk (inneholder nøtter som kan utgjøre kvelningsfare). Anbefalingen for inntak av hele nøtter er å vente til fylte 4-5 år.
Ingredienser:
2,5 dl havregryn
2,5 dl nøtter, frø og tørket frukt/bær etter ønske*
En klype salt
75g peanøttsmør
50g honning eller annen flytende søtning
2 ss kokosolje eller smør
1 egg
1 eggehvite
* I oppskriften på bildet er det brukt 1 dl mandler, 1 dl hasselnøtter, 0,5 dl tranebær og rosiner
Fremgangsmåte:
Skru ovnen på 160 grader.
Hakk nøtter og frø godt. Blir bitene for store vil barene falle fra hverandre.
Bland sammen alt det tørre.
Ha peanøttsmør, honning og kokosolje/smør i en kasserolle og varm kjapt slik at kokosoljen/smøret smelter. Blander alt.
Ha peanøttsmørblandingen sammen med det tørre. Ha i egg og eggehvite og blant godt.
Legg et bakepapir i en form og klem massen ut over bakepapiret slik at du får en firkant som er omtrent 2cm høy.
Stek midt i ovnen i 20-25 min til massen er gylden.
Skjær i passende biter med kniv eller pizzahjul rett etter du har tatt den ut av ovnen. Avkjøles på rist.
Meld deg på nyhetsbrev
Om barneernæring og nyheter. Du takker ja til å motta markedsføring fra oss og kan melde deg av når som helst.