Søtpotet-fries som tilbehør eller i bursdag?

barn 1-6 år barn 6-12 år oppskrifter
søtpotet fries i kopp

Ingredienser til 4 porsjoner:
650 g søtpotet
2 ss olivenolje
3 ss maizenamel
1 ts hvitløkspulver
0,5 ts røkt paprika
0,5 ts pepper (smak til)
0,5 ts salt (smak til)

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen til 200 grader over og undervarme.

Skrell og kutt søtpoteten i stilker, ca. 1x1 cm.

Legg søtpotet friesene i iskaldt vann i 30 minutter. Tørk dem med et håndkle og legg i en bakebolle eller brødpose. 

Dryss over oljen og rist slik at alle søtpotet friesene dekkes av oljen. 

Tilsett så Maizenamel og krydder. Rist godt slik at alle søtpotet friesene dekkes av mel og krydder. 

Fordel friesene på to stekebrett dekket med bakepapir. Her der det viktig at friesene ikke ligger inntil hverandre. Da blir de ikke sprø. 

Stek til friesene blir sprø, dette burde ta ca. 40-50 minutter avhengig av ovn.

La friesene hvile i 3-5 minutter. 

Serveres umiddelbart. 

Tips: Hvis friesene begynner å bli brent i endene før de er ferdigstekte, skru ned varmen og la de steke lengre. Du vil ha crispy fries, ikke brente. 

Crispy kant kan gjøre søtpotetene mer interessante og smaksrike. Derfor passer denne oppskriften bra for småspiste barn.

Oppskrift fra Jenny Bolle. 

Meld deg på nyhetsbrev

Om barneernæring og nyheter. Du takker ja til å motta markedsføring fra oss og kan melde deg av når som helst.

Meld deg på