Smoothies med skjulte grønnsaker

enkle måltider fra 10 måneders alder + fra 12 måneders alder + fra 18 måneders alder + fra 6 måneders alder + fri for melk egg og gluten frokost matpakke småspiste barn
smoothies i flaske

Lilla smoothie: 
1 pakke kokosmelk
1/2 pose skogsbær
1 banan
2 bunter frossen brokkoli

Gul smoothie:

1 pakke kokosmelk
1/2 pose frossen mango
2 cm ingefær
2 bunter frossen blomkål

Oppbevaring
Flaskene på bildet er fra Clas Ohlson. Til en baby er det en passe størrelse på tomme tomatpuré-glass til å ha smoothien i. Om du tar smoothien opp fra fryseren på morgenen, vil den tine til lunsj. Doodlebags er et praktisk alternativ på farten for de minste med klemmetut - de kan du kjøpe her. 

Smoothiene på markedet inneholder for lite fett og for mye sukker
Frem til ett års alder er anbefalingen at fett utgjør hele 30-45% av daglig energiinntak. For oss voksne bør fettinntaket utgjøre 25-40% av daglig energiinntak. Frukten i klemmeposene er kokt ned i en prosess som kalles autoklavering - autoklavering betyr at smoothien blir kokt på over 120 grader i minst 15 minutter. Dette gjør at det er nesten bare sukker igjen og at vitamin C og B-vitaminer tapes. Prosesseringen gjør at frukt/bær i klemmeposer ikke kan sidestilles med hel frukt/bær eller smoothie som du lager hjemme. Gro Gro klemmeposer er et bra alternativ fra butikken, da smoothiene deres kaldpresses istedet for å gå igjennom autoklavering.

Vil du ta bedre matvalg for deg selv? 

For voksne som er interessert i ernæring: Kunnskapshefter som øker motivasjonen rett i innboksen din hver måned.

Sjekk ut tilbudet her