Tomatsuppe

enkle måltider fra 6 måneders alder + fri for melk egg og gluten middager småspiste barn
tomatsuppe i bolle med skje

Ingrediens til 4 porsjoner:
500 g cherrytomater
600 g vanlige tomater
2 hele hvitløks hoder
2 gul løk
1 chili
1 dl fersk timian
1 dl fersk basilikum
1 ts salt
1 ts pepper
2 dl kokosmelk
2 dl grønnsaksbuljong
1 ss olivenolje

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader.

Skjær hvitløks hodene i to. Grovhakk gul løk, vanlige tomater og chili.

Fordel litt olivenolje i en stor ildfast kasserolle eller form. Legg de halve hvitløkene i bunnen med den kuttede siden ned. Tilsett deretter cherrytomater, vanlige tomater, løk, basilikum, timian, salt og pepper. 

Stek i ovnen i 40-45 minutter. 

Fjer timianene og klem ut de bakte hvitløksfeddene fra hvitløken. Tilsett kokosmelk og grønnsaksbuljong. 

Bruk en stavmikser og bland godt til en jevn suppe. 

Kok gjerne et par minutter til suppen blir litt tykkere. 

Valgfritt: Server med egg, krutonger eller hvitløksbrød. (OBS: Allergener: egg, gluten, melk)

Småspist barn?
Har du et barn som liker Toro tomatsuppe best? Prøv en gradvis tilvenning ved å blande hjemmelaget tomatsuppe med Toro i en 50/50 blanding. Sakte men sikkert vil smaksløkene tilpasse seg den nye varianten. Bruk gjerne makaroni for å gjøre den mer fristende og trygg for barnet. Tålmodighet og gradvise endringer er nøkkelen.

Oppskrift fra Jenny Bolle.

Vil du ta bedre matvalg for deg selv? 

For voksne som er interessert i ernæring: Kunnskapshefter som øker motivasjonen rett i innboksen din hver måned.

Sjekk ut tilbudet her